januari 19, 2012, Author: Emil, Leave a comment

Religiös Politik i USA

Categories: Kreationism, Livet, Övrigt, Politik, Religion, Världen

Politik och religion lever skrämmande tätt i USA. Det är inte bara fullkomligt acceptabelt att en ledare är djupt religiös och säger sig skola leda landet på religiösa grunder – det är nästintill ett krav. Många argumenterar för att USA skapades med grundvärderingar i Kristendomen, och skall aldrig lämna dessa rötter. Visst hade religionen en del i skapandet av USA, men grundarna var inte alla religiösa, och jämfört med dagens hysteriska fundamentalism var de sekulära. Jefferson skapade en egen bibel som byggde på Jesus liv och moral, utan de övermänskliga och övernaturliga drag som bibeln normalt fylls av.

Nu är den politiska debatten het i USA, i samband med val. Aldrig har man hört så mycket märkligt religiöst i media. Katoliken Rick Santorum skall frälsa amerika, och den kristna republikanska sidan ser sig mest som hans lärjungar. DN belyste detta faktum igår, och ger även lite siffror.

”57 procent av alla republikaner i USA avvisar evolutionsläran och tror bokstavligen på Bibelns skapelseberättelse”

Rick Santorum som frälsare låter, trots den religiösa tonen, som något bra. Vad kan han göra för att få USA mer moraliskt? Jo, självklart slåss emot aborträtten och mot sex före äktenskapet. Dessutom skall han bomba sönder Iran, då det finns en minimal risk att de snart kan skapa kärnvapen. Och ja, Obamas sjukförsäkring skall rivas upp. Absolut ingenting av detta kommer göra världen bättre.

Kommer vi någon gång under min livstid se en öppen ateistisk president i USA?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>